Aklınız Evde Kalmasın! Soğuk Kış Günlerinde Kombi Bakımınızı Konut Sigortasıyla Yaptırabilirsiniz.

Soğuk kış günlerinde sıcacık bir evde oturmak doğru bakım yapılmadığı zaman maliyetli olabilir. Doğal gaz faturalarında yüksek miktarlar ile karşılaştığınız halde evinizde yeterince ısı elde edemiyorsanız sorun kombi bakımı olabilir. Aksatılan kombi bakımları hem kaza ve arıza riski oluştururken hem de faturalara olumsuz yansır. Bu nedenle kombi bakımını uzman ellere bırakmakta fayda var.

Kombili bir evde yaşıyorsanız belli periyotlar halinde kombi bakımı yaptırmayı alışkanlık edinmeniz gerekir. Kombinizi teknik arızalara karşı dayanıklı hale getiren bakımlar ayrıca ileride sorun yaşanabilecek büyük teknik problemlerin de erkenden görülmesini sağlar. Maliyetleri yüksek olan kombi değişimi ile uğraşmamak için düzenli olarak bakım yaptırabilir, üstelik bunu özel konut sigortası ile karşılayabilirsiniz.

Kombi Bakımında Neler Yapılır?

Kış mevsiminde ısınmak için kombi kullanıyorsanız bakımın nasıl yapıldığına dair fikir sahibi olmanız işe yarar. Kombinin bazı küçük problemleri basit bir şekilde giderilse de periyodik bakımlar için uzmandan yardım almak gerekir. Kombinin garantisinin bozulmaması ve hatalı işlem yapılmaması için yetkili servis tarafından yıllık kombi bakımı yapılması gerekir.

Kombi bakımı sırasında kendi başınıza yapabileceğiniz işlemlerin başında basınç seviyesi kontrolü gelir. Kombilerin belli bir basınç aralığında olması gerekir. Düşük ve yüksek basınç sorun yaratır. Bu nedenle genellikle 1-2 bar arasında olmayan basınç seviyesine müdahaleyi siz yapabilirsiniz. İdeal kombi basınç değeri çoğu model için 1,5 bar olsa da bu değer aralığı da normal kabul edilir.

Düşük ya da yüksek basınçla karşılaştığınız zaman bazı basit eylemler ideal seviye yakalanmasına yardım eder. Düşük kombi basıncı halinde cihazın alt bölümünde yer alan vana açılır. Vanadan su akarken basınç değerini göz ile kontrol ederek bar 1,5 seviyesine yaklaştığında vanayı kapatabilirsiniz. Su vanadan aktıkça basınç seviyesi yükselir.

Yüksek kombi basıncını düşürmek için sisteme bağlı olan peteklerden işlem yapılır. Petek su tahliye müşürü ya da ana tahliye vanasını açarak yükselen kombi basıncını düşürebilirsiniz. Yüksek basınç düşürülmediği zaman kombi patlamalarına kadar varan kazalara neden olabilir.

Kombinizde sorun olduğunu düşünüyorsanız ses seviyesi ölçümü yapabilir ya da manometre basınç ekranından bar seviyesine bakabilirsiniz. Basınç seviyesini düzenlemek işe yaramadıysa teknik servisten hizmet almanız gerekir. Kombi arızalarının giderilmesi yakıt tüketiminin azalması için de gereklidir.

Periyodik yapılan kombi bakımında gövde, sistem parçaları, petekler ve borular teker teker kontrol edilir. Teknik servis tarafından yapılan kombi bakımlarında basınç ve elektriği kontrol etmek için profesyonel cihazlar kullanılır. Profesyonel cihazlar ile yapılan ölçümlerin doğruluğu daha fazla olduğu için bilen biri tarafından işlemin yapılması önemlidir.

Yoğuşmalı kombilerin bakımı için baca ve filtrelerin temizlenmesi, ateşleyici başlıkların kontrol edilmesi, petek ve boruların kontrolü yapılır. Yıllık ve 6 aylık dönemlerde bakım yaptırarak kombi kullanım ömrünü uzatabilirsiniz. Teknik servis bakım sırasında arızalı ya da sorun çıkarabilecek parçaları belirler ve değişim yapar. Değişim gerekmiyorsa kombinin standart olarak bakım ücreti ödenir.

Kombi Bakımı Yapıldığı Takdirde Ne Avantaj Sağlar?

Kombi bakımı yaptırmadığınız zaman birçok farklı sorunla karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle kombi bakımı yaptırmanın faydası çoktur. Düzenli olarak bakımı yapılan kombilerin arıza çıkarma olasılığı bakımsız olanlara göre daha düşüktür. Düzenli bakım yaptırıldığı için sorun yaşanmadan önlenebilir ya da düşük maliyetler ile tamirat işlemleri yaptırılabilir. Periyodik kombi bakımları arıza nedeniyle ortaya çıkan sorunlardan daha düşük maliyetle yaptırılabilir. Ayrıca özel konut sigortası içerisinde ücretsiz kombi bakımı yaptırma fırsatı da elde edersiniz.

Kış dönemi kombi arızası sık yaşandığı için teknik servis bulmakta zorlanabilirsiniz. Teknik servisi beklerken günler boyunca ev ve ofisinizde soğukla mücadele etmeniz gerekebilir. Kış aylarında soğukla mücadele ederken beklenmedik kombi arızaları nedeniyle üşümek zorunda kalmazsınız. Düzenli bakım sürprizli bir şekilde ortaya çıkan kombi arızalarının önüne geçer.

Düzenli bakımı yapılan kombini çalışma performansı ve verimi yüksek olur. Bu nedenle ilk günkü performansı ile sorunsuz çalışabilir. Kombi arızaları artan doğalgaz maliyetleri, yükselen faturalar ve ısınmayan evler olarak size geri dönebilir. Sadece filtre temizliğinin yapılması bile kombinin tüm çalışma verimi üzerinde etkilidir.

Kombinin çalışma konforunu artırmak da periyodik bakımların yapılması ile direkt ilişkilidir. Sorunsuz cihazlar zorlanmadan çalışır. Bu nedenle kombiden gelen sesler azalır ve sürekli olarak gürültü kirliliği yaratmaz.

Kombinin sorunsuz çalışan ve arızası olmayan parçalarını korumak için düzenli bakımlar yapılmalıdır. Arızalı parçalar nedeniyle bakım ve kontrol olmadan çalıştırılan kombi daha sonra diğer mekanik parçaların da bozulmasına neden olur.

Kombi bakımının yapılmaması ateşleme ve yanma sorunları meydana getirebilir. Bu nedenle kombiniz bir çalışıp bir durabilir. Isınıp soğuyan kombi evi tam ısıtamadığı ama çalışmaya devam ettiği için sorunu anlamanız uzun sürebilir. Bu süreçte zorlanan kombi mekanizması yüksek yakıt tüketimi ile faturaya olumsuz yansır.

Tozlanma, donma, kireç, voltaj dalgalanması gibi elde olmayan sebeplerden kombiniz arıza yaptığı zaman evde olmayabilirsiniz. Çocuklarınız ve ailenizin zor durumda kalmaması için düzenli olarak kombi bakımı yaptırmanız önemlidir.

Kombi Bakımı Ne Sıklıkta Yapılmalı?

Kombi bakımı yapmak için firmaların kendi cihazları için tavsiye ettikleri periyodik süreler olur. Bu sürelere kullanma kılavuzu ya da teknik servislerden ulaşılabilir. Genellikle kombi bakımlarının yıl içerisinde bir (1) kez en azından yapılması tavsiye edilir.

Yaz aylarında sıcak su kullanımı dışında genellikle çalışmayan ya da tamamen kapatılan kombilerde bu süreçte sorunlar meydana gelebilir. Kombinin tekrar kullanımından önce bakımının yapılması bu nedenle mühimdir. Yaz boyu kapalı kalan ve son bıraktığınızda sorunsuz çalışan kombi tekrar açıldığında sorunlu olabilir. Özellikle kullandığı su kireçli olan ve iyi hava şartlarında saklanmayan kombiler için bu durum özellikle geçerlidir.

İdeal kombi bakım zamanı olarak kullanım öncesi 2-3 haftalık zaman dilimi önerilir. Örneğin kasım ayından itibaren aktif şekilde kombi kullanacaksanız ekim ayının başında bakım yaptırabilirsiniz. Radyatör (petek) bakımı ile kombi cihaz bakımının teknik servis tarafından detaylı yapılması gerekir. Sene içerisinde kombide problem yaşarsanız tekrar servis çağırmanız mümkündür. Basit hamleler ile arızası giderilemeyen kombiyi onarmaya çalışmamak tavsiye edilir.

Konut Sigortası Kombi Bakımını Karşılar mı?

Kış aylarının ısınmak için vazgeçilmezi olan profesyonel kombi bakımını özel konut sigortası karşılar. Evinizi kaza ve risklere karşı korumak amacıyla Hisar Sigorta’dan konut sigortası yaptırdığınıza ücretsiz kombi bakımı da poliçeye eklenir. Bu sayede her yıl teknik servise kombi bakımı yaptırmak için ekstra bütçe ayırmanız, beklemek gerekmez.

Konut sigorta poliçeleri 1 yıllık yapıldığı için sözleşme dönemi içerisinde kombi bakımını 1-2 defa ücretsiz şekilde yaptırabilirsiniz. Sözleşme bitiminde tekrar yenileme yaparken yine ücretsiz şekilde bu fırsatı sunan poliçelerden yana tercihinizi kullanabilirsiniz. Kombi arızaları genellikle sigorta şirketleri tarafından karşılanır. Elektrik akımı arızaları, dış etkenlere bağlı kombi arızaları ile ilgili farklı sigorta seçeneklerini de dilerseniz değerlendirebilirsiniz.

Hisar Sigorta ile onlarca konut sigortası sözleşmesini tek bir platformdan karşılaştırarak size uygun olanı aralarından seçebilirsiniz. Evinizi doğal afetler ve diğer zararlardan korumak için teminat alırken kombi bakımını ücretsiz sunan fırsatlara da ulaşabilirsiniz.

Yorum yaz

E-mail adresiniz yayımlanmayacak. Tüm alanlar zorunludur.