İş Yeri Sahibi Olarak Seni Bekleyen Risklere Hazır Ol!

Pek çok kişi kendi işinin patronu olmayı hayal eder. Ancak bu durumun beraberinde getirdiği büyük sorumluluklar da vardır. Dolayısıyla iş yeri açmak istiyorsan, çok tedbirli olman ve bu sorumlulukları alabilecek güçte olman gerekir. Aksi takdirde işi yürütme sürecin boyunca pek çok aksaklık yaşayabilirsin. Özellikle çalışanlarının konforu ve güvenliği için iş yerinde mutlaka bulunması gerekenleri öğrenerek her türlü tehlikeye karşı hazırlıklı olabilirsin. Bu sayede olası risklere karşı hem kendini hem iş yerini hem de çalışanlarını güvence altına alabilirsin. Çalışanlarının sağlığı ve konforu için iş yerinin fiziksel olarak güvende olması gerekir. Herhangi bir fiziksel problemin, kazanın yaşanmasına karşın meydana gelebilecek zararı en aza indirgeyebilirsin.

İş yeri sahibi olarak karşılaşabileceğin risklere karşı en ekonomik çözümleri düşündük. En uygun İşyeri Sigortası teklifleri almak için tıklayın.

İş Sağlığı ve Güvenliğine Önem Ver

İş yerinde işler yürütülürken pek çok nedenden dolayı kaza meydana gelebilir. Bu kazalar sonucunda çalışanlar, ciddi hasar alabilir. Yani çalışma süresi boyunca çalışanlar aslında risk altındadır. Dolayısıyla çalışanlarının ve senin mesai saatleri boyunca güvende olmanız çok önemli. Güvenli ve konforlu bir çalışma ortamında meydana gelebilecek kazalarda, orada bulunan kişilerin zarar görme ihtimali oldukça düşüktür. Bu risklere karşı hem kendini hem de çalışanlarını korumak istiyorsan, mutlaka iş sağlığı ve güvenliğine önem vermelisin. Açtığın iş yeri ne tür bir çalışma yaparsa yapsın, çalışmanın tehlike durumuna uygun olarak iş sağlığı ve güvenliği önlemleri almalısın. Örneğin; sağlıklı ve güvenli çalışma için ortama uygun aletler ve makineler tercih etmelisin. Çalışma koşullarını gözden geçirerek çalışanların sağlığına uygun olup olmadığını kontrol etmelisin. Makinelerde kullanılacak aletlerin kontrollerini, bakımlarını ve temizliklerini yaptırmalısın. İş yerinde çalışan kişilere, gerekli iş güvenliği eğitiminin verilmesini sağlamalısın. Çalışanlarının daha güvende olması için koruyucu gözlük, gaz maskesi, yüz siperi, başlık, koruyucu kıyafet ve ayakkabı temin etmelisin.

İş sağlığı ve güvenliğinin en büyük amacı çalışanların, üretimin ve iş yerinin güvenliğini sağlamaktır. Çalışanları iş kazalarına ve meslek hastalıklarına karşı koruyabilir. Üretimi güvence altına alarak verimliliği artırabilir. İş yerindeki güvensiz ortamdan dolayı oluşabilecek kazaların önüne geçebilir. İş yeri sahibi olarak belli periyotlarla iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini kontrol ettirmende fayda vardır. Bunun için iş güvenliği uzmanlarına başvurabilirsin. Ayrıca işletmeden bir iş yeri hekimi çalıştırman da olası durumlarda acil müdahale imkanı elde etmeni sağlar. İşyeri içinde meydana gelebilecek her türlü kazada hem iş yerine hem de çalışanlara acil müdahale edebilecek durumdaki kişiler, çok büyük faydalar sağlayabilir. İş yerinde daha da büyük problemler oluşmasının önüne geçerek zararını en aza indirgeyebilirler. Seni bekleyen risklere karşı çalışanlarını ve iş yerini güvence altına almanın en etkili yolu kesinlikle iş sağlığı ve güvenliğine dair tüm çalışmaları maksimum düzeyde yapmaktan geçer. Gerek eğitimleri gerek rutin kontrolleri gerekse iş yeri içinde iş sağlığı ve güvenliği uzmanları çalıştırmayı kesinlikle atlamamalısın.

Olası Fiziksel Problemlere Karşı Önlem Al

İş yerinde su basması, gaz kaçağı, hırsızlık gibi pek çok fiziksel problemle karşılaşabilirsin. Bunlar hem çalışanların sağlığı hem de işletmen açısından ciddi zararlara yol açabilir. Olası fiziksel problemlere karşı önlem alarak iş yerinde maksimum güvenli bir ortam oluşturabilirsin. İşletmenin su basması, gaz kaçağı gibi problemler yaşama riski yüksekse kesinlikle bunlar için dedektörler taktırmalısın. Böyle bir risk yoksa bile yine de önlem olarak su basması dedektörü ve duman dedektörü taktırabilirsin. Bu sayede olası bir problem oluşmadan önce gerekli tedbirleri alarak erken müdahale edilmesini sağlayabilirsin. Bu da hem çalışanlarının hem de iş yerinin sağlığı açısından büyük bir avantaj sağlar. Aynı şekilde duman ve gaz kaçağı dedektörleri sayesinde de iş yeri içinde meydana gelebilecek bir patlama, zehirlenme vb. durumunu erkenden önleyebilirsin. Aynı zamanda profesyonel ekiplerin müdahaleleri sayesinde olayı kontrol altına alabilirsin. Fiziksel problemlerin daha hızlı ve verimli bir şekilde çözülmesini sağlayarak tedbirli adım atabilirsin.

İş yerin yalnızca doğal afetlerden ya da su basması, gaz kaçağı gibi durumlardan değil, kötü niyetlilerden dolayı da zarar görebilir. Saldırılara, hırsızlığa karşı iş yerini güven altına almak için kesinlikle bir alarm taktırmalısın. Bu sayede kötü niyetliler iş yerine girmeye çalıştığında erkenden uyarı alarak müdahalede bulunma şansı yakalayabilirsin. Ayrıca iş yeri güvenliği için işletmene kamera taktırmayı da düşünebilirsin. Bu sayede iş yerini 7/24 izleyebilir ve olası tehlikeleri önceden tespit edebilirsin. Aynı zamanda kamera taktırmak, çalışanlarını kontrol edebilmeni de sağlar. Gerek iş yeri içinde meydana gelebilecek hırsızlık, kavga gibi durumların tespiti gerekse çalışanların kontrolü için kamera oldukça işlevseldir. İş yeri içinde giriş çıkışlar için parola ya da kart sistemi kullanarak personel dışı giriş çıkışları kontrol altına alabilirsin. Hem mesai saatleri içinde hem de dışında yaşanabilecek hırsızlık durumlarında, çalıştığın güvenlik şirketinin desteği sayesinde zararını minimuma indirgeyebilirsin. Bu gibi risklere karşı her zaman hazırlıklı olmanda fayda vardır. Böylece işyerinin zararını en aza indirgeyerek kriz durumlarını daha soğukkanlı bir şekilde atlatabilirsin.

İş Yeri Sigortası Yaptır

İş yerini ve iş yerinde bulunan malları güvence altına almak için iş yeri sigortası yaptırabilirsin. Bu sigorta sayesinde iş yerini her türlü doğal afete karşı koruyabilirsin. İş yeri ile birlikte içinde bulunan her türlü demirbaşı, makine ve tesisatı, camları da risklere karşı güvence altına alabilirsin. İhtiyaçlarına uygun olarak iş yeri sigortasının poliçesini düzenleyebilirsin. Çok geniş kapsamlı bir sigorta türü olduğu için iş yeri sigortasının ana teminatlarını dikkatle incelemende fayda vardır. İş yeri sigortasının ana teminatları arasında; deprem, yıldırım, yangın, su baskını, fırtına, sel ve su olayları, hırsızlık, grev, halk hareketleri, terör olayları, dumandan kaynaklı hasarlar, kapı ve camların kırılması, taşıt çarpması, yer kayması ve toprak çökmesi, ferdi kaza, enkaz kaldırma ve elektronik cihaz teminatları yer alır. Bu teminatların her biri iş yerinde meydana gelebilecek olası risklere karşı iş yerini güvenceye alır. Ayrıca ek teminatlarla da poliçenin kapsamını genişletebilirsin. İş yeri türüne ve ihtiyaçlarına uygun olarak ek teminatları poliçene ekletmende fayda vardır. Bu sayede meydana gelmesi muhtemel riskleri önceden tahmin ederek bu durumlara hazırlıklı ve tedbirli olabilirsin.

İş yeri sigortası yaptırmak yalnızca iş yerini ve içindeki malları güvence altına alıyor gibi görünse de çalışanları da korur. Çünkü çalışanların sağlığını tehlikeye atacak herhangi bir suistimal meydana gelirse, bu zararlar da iş yeri sigortası tarafından karşılanır. Herhangi bir risk faktörü gerçekleştiğinde iş yeri sigortası, hem maddi hem de manevi zararı karşılayarak mal kaybı yaşamanın önüne geçer. Zorunlu bir sigorta türü değildir; ancak iş yeri sahibi olarak hem çalışanlarının hem de iş yerinin sorumluluğunu ciddi anlamda almak istiyorsan, bu sigortayı yaptırmalısın. Yapacağın prim ödemeleri sayesinde meydana gelebilecek ve çok büyük zarara neden olabilecek durumlara karşı zararını ve kaybını önleyebilirsin. Dolayısıyla küçük tutarlı prim ödemeleri, seni ilerde yaşanabilecek ciddi risklere karşı korur. İş yerinde hem daha güvenli hem de daha konforlu bir çalışma ortamı oluşturmanın en büyük yollarından biri bu sigortayı yaptırmandır. Sayılan avantajları sayesinde iş yeri sigortası, işletmenin verimliliğini artırmaya da yardımcı olur. Güvenilir ve sorumluluk bilinci yüksek bir iş yeri sahibi olarak işletmen için gecikmeden iş yeri sigortası yaptırmalısın.

Yorum yaz

E-mail adresiniz yayımlanmayacak. Tüm alanlar zorunludur.