Sigortanın Avantajları ve Faydaları

İnsanın hayatta sahip olmak için zamanını verip uzun uğraşlar sonucu elde ettiği maddi değerlerini korumak istemesi son derece doğaldır. Bazen beklenmeyen bir kaza ya da afet sonucu yıllar boyunca çalışıp elde edilmiş bu maddi değerler tamamen kaybedilebilir. Ya da bir hastalık için gereken tedaviyi karşılayacak maddi duruma kişi sahip olmayabilir. Sigorta yaptırmak birçok durumda aslında hayati öneme sahiptir.

2023 yılı başı itibari ile Türkiye’de sigorta yaptıran kişilerin genel yaş ortalaması 46’dır. Ayrıca kadınlar %65 oranda erkeklerden daha az sigorta yaptırmaları ile verilerde dikkat çeker. Bu açıdan bakıldığı zaman Türkiye’de sigorta yaptırmanın öneminin yeterince kavranmadığı ve toplumun bu konuda erken yaştan itibaren bilinçlendirilmesi gerektiği düşünülebilir. Çünkü yapılan sigortaların büyük bir çoğunluğu zorunlu tutulan DASK (Doğal Afet Sigortaları Kurumu) Zorunlu Deprem sigortası oluşturur. En çok tercih edilen sigorta %30 ile DASK olurken ardından %20 ile kasko sigortasının gelmesi dikkat çeker.

Sigorta ne kadar lüks gibi görünse de aslında büyük maddi kayıplar yaşamamak ve insanın değerlerini koruması için bir ihtiyaçtır. Bu nedenle devlet deprem sigortası ve trafik sigortası gibi bazı durumları zorunlu tutar. Çünkü insanın başına her an her şey gelebilir ve bunlara hazırlıklı olup önlem almak büyük hasar alınmasını engeller. Sigorta yaptırmak da önlem almanın yollarından biridir.

Küçük ve bütçeyi zorlamayan primler halinde ödenen sigorta poliçeleri zorlu bir durum olduğu zaman devreye girer. Sigorta kapsamına dahil olan bir afet, kaza vb. gerçekleştiği zaman kişinin güvencesi olur. Özel ve zorunlu sigortaların birçok farklı çeşidi vardır. Hangi çeşidi satın aldığınıza ve sözleşmeyi imzaladığınız şirkete göre kapsam, prim ve ödenekler değişebilir. En ideal olanı aralarından seçmek karmaşık görünse de Hisar Sigorta’nın karşılaştırmalı sistemi bu aşamada size yardımcı olur.

Sigorta Ne İşe Yarar ve Neden Önemlidir?

Sigorta, belli primler karşılığında gelecekte yaşanabilecek olumsuz durumlara karşı önlem almanın resmi bir yolu olduğu için önemlidir. Sigorta şirketleri ile yapılan poliçeler kapsamında kişinin başına gelebilecek durumlara karşı maddi değerleri korunur.

Sigorta gerçekleşme olasılığı bulunan kaza, afet ve sorunlar için yapılır. Bu durumlarda ortaya çıkan maddi zararı gidermek için kullanılır. Sigorta primleri katılımcı sayısı, durumun gerçekleşme olasılığı, insanda bıraktığı etki gibi birçok noktada farklı olsa da hepsi aynı amaca hizmet eder. Sigorta yaptırmak kişinin kendisine ve kurumlara güven sağlayarak sorun yaşandığı zaman yardım alınacağını bilmenin rahatlığını verir.

Sigorta yaptırmak can ve mal güvenliğini bir nevi koruma altına almanın yoludur. Sağlık, yatırım, birikim, ev, iş yeri, araç gibi farklı alanlarda sigorta yaptırabilirsiniz. Sigorta gelecekte bir sorun yaşandığı zaman maddi kaybın azaltılacağı güvencesi ile geleceği teminat altına almanın bir yoludur.

Sigorta Çeşitleri ve Sağladıkları Faydalar

Sigorta cep telefonundan vücudun bir bölümüne kadar birçok farklı şekilde yapılabilir. Bazı ünlülerin yüzünü ve sesini gelir kaynağı olarak göstererek sigortalattığı bilinir. Birçok farklı sigorta çeşidi olsa da en çok tercih edilen bazıları sıklıkla merak edilir.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Avantajları

İnsanın hayatındaki en önemli varlığı kendisinin ve sevdiklerinin sağlığıdır. Sağlık olmadıktan sonra mal ve paranın da pek bir değeri olmadığı düşünülebilir. Her zaman sağlığın iyi olması için para yeterli olmasa da çoğu durumda parasız ciddi tedaviler almak zordur.

Genel sağlık sigortaları devlet hastanelerinde ücretsiz ya da düşük ücretle muayene olmayı sağlar. Fakat devlet hastanelerinde sıra bulmak bazen aylar sürebilir. Bu nedenle özel hastanelerde rahatlıkla tedavi olmak ya da devletin karşılamadığı tedavileri almak için tamamlayıcı sağlık sigortası şarttır. Bu şekilde düşük prim ücretleri ödeyerek dilediğiniz anda en iyi tedavileri alabilirsiniz.

Bütçenize uygun taksitlerle Tamamlayıcı Sağlık Sigortanızı yaptırın. Özel hastanelerde tedavi olmanın ayrıcalığını yaşayın. Size özel teklifler için buraya tıklayın.

Seyahat Sigortası Avantajları

Özellikle yurt dışına yapılan seyahatler öncesi yapılması önerilen bir sigorta çeşididir. Seyahat Sağlık Sigorta Poliçesi ile yurt dışında bir sorun yaşadığınız zaman tedavi giderlerini sorun etmeniz gerekmez. Bütçenizi düşünmeden dilediğiniz gibi istediğiniz hastanede tedavi olabilirsiniz.

Trafik Sigortası Avantajları

İstatistiki veriler Türkiye’de en çok ölüm nedenin trafik kazası olduğunu söyler. Bu nedenle devlet tarafından trafik sigortası zorunlu tutulur. Arabanızla yolda seyir halinde bir polis çevirme noktasında denetlenirseniz ilk sorulan belgelerden biridir. Yasal yollarla kendinizi korumak için zorunlu trafik sigortasını yaptırmanız gerekir. Bu sayede olası durumlarda bütçe zorlayan ödemeler yapmaktan kurtulabilirsiniz.

Kasko Yaptırmanın Avantajları

Ülke çapında en çok yaptırılan özel sigorta türü olan kasko trafikte olası kazalar için ekstra teminat sağlar. Trafik sigortası kapsamı dışında kalan durumlar için kasko geçerli olur. Kaza hata yüzdeleri, karşılıklı ödemeler, aracın çalınma ve yanma gibi durumlarında yaşanan maddi kayıplar kasko ile karşılanır. Kasko yaptırırsanız aracınızla alakalı olumsuz anlarda kapsamlı bir maddi teminat altında olursunuz.

Her ne kadar usta sürücü de olsanız, yolculuk esnasında sizin kontrolülünüzde olmayan hatalar veya kazalar olabilir. Olumsuz durumlarda aracınızda oluşabilecek hasarlar veya arızalar cebime yansımasın diyorsanız Kasko yaptırmayı ihmal etmeyin. Bütçenize uygun kasko sigortası tekliflerini görmek için buraya tıklayın.

Deprem Sigortası Avantajları

Türkiye deprem kuşağı üzerinde yer aldığı için ülkedeki en büyük doğal afetlerin nedeni budur. Fay hatlarının aktif olması ve ülkenin uzun yıllar yürütülen sorunlu imar çalışmaları nedeniyle deprem neredeyse ülkenin tamamını büyük ölçüde tehdit eder. Türkiye’de konutlar ve iş yerleri için zorunlu deprem sigortası yaptırılmasının nedeni de budur. Bir konut kiralanmadan ya da resmi bir işleme alınmadan önce DASK poliçesi sorgulanır. DASK poliçesi aktif olmayan konutlara resmi işlem yapılmaz. Deprem nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı evinizi koruma altına almak istiyorsanız poliçenizi her daim aktif tutmanız gerekir.

Konut Sigortası Avantajları

Zorunlu deprem sigortasının kapsamı dışında kalan durumlar için özel konut sigortası yaptırılır. Su baskınları, seller, yangınlar ve birçok farklı olumsuzluk için konut sigortası aktif çalışır. Bir ev içerisinde yaşanan tesisat kaynaklı sorunlar ya da tamamen dış etkenlerden kaynaklanan zararlar konut sigortası ile karşılanır. Konut sigortanız olursa evinizde bir kaza yaşandığı zaman ortaya çıkan zararı nasıl karşılayacağınızı dert etmeniz gerekmez.

İş Yeri Sigortası Avantajları

İş yeri ve şirket içerisinde ya da binada meydana gelmesi muhtemel zararları kapsayan bir sigorta türüdür. İş yeri içindeki demirbaş, makine, teçhizat ve cam gibi farklı varlıklar primler ile teminat altına alınabilir. Gelir kapısı olan iş yerinizde herhangi bir sorun yaşadığınız zaman zararın nasıl karşılanacağını ve yüksek bedelli malların nasıl tekrar alınacağı ile endişelenmeyin. İş yeri sigortası ile kendinizi ve geleceğinizi güvence altına alın.

Ferdi Kaza Sigortası Avantajları

İnsanın hayatta başına birçok aksilik ve kaza gelebilir. Bu durumların bazıları sakatlık, iş göremezlik ya da en kötüsü ölüm ile sonuçlanabilir. Ferdi kaza sigortası başınıza bir şey geldiği zaman sizin teminatınız olur. Ayağınız kırıldığı için 6 ay çalışmama durumunda nasıl geçineceğinizi düşünmeniz gerekmez. Ya da bir kaza sonucu ölürseniz arkada kalan sevdiklerinizin nasıl geçineceğini ve çocukların bakımını sağlamak için ailenize yüklü miktar para ödenmesini sağlayabilirsiniz.

Yorum (1)

  1. Sigorta konusunda bilinç artırıcı içerik, çok faydalı bilgiler ve sigorta türlerini öğrendim.

Yorum yaz

E-mail adresiniz yayımlanmayacak. Tüm alanlar zorunludur.