İşyeri Sigortası Nedir? İşyeri Sigortası Fiyatları

İşyeri sigortası, şirketin ve malların güvenliğini garanti altına alır.

İşyeri sigortası, şirketin ve malların güvenliğini garanti altına alır. Şirkete özel risk analizi ve teminatlarla maddi güvence altına girmek için Hisar Sigorta’nın özelleştirilebilir sigorta programlarından faydalanabilirsiniz.

İşyeriniz varsa veya yeni bir işyeri açmak istiyorsanız şirketinizin güvenliği hakkında endişe duymanız doğaldır. İşyeri ve malların güvenliğinin yanı sıra çalışanlarınızın güven ve huzurunu sağlamak da önceliğinizdir. Önlenemez afetler, kazalar ve maddi kayıplar meydana geldiğinde maddi ve manevi yıkım kaçınılmaz olur.

Bu riskleri minimuma indirmeyi sağlayan işyeri sigortası, çalışma hayatınız boyunca şirketinizi koruma altına almak için en ideal programdır. İşyerinizin bulunduğu konum ve risk özellikleri neticesinde özelleştirilmiş bir sigorta poliçesi ve teminatlara sahip olabilirsiniz. Uygun prim ödemesi ile şirketinizi deprem, su baskını, yangın, hırsızlık vb. yıkıcı durumlara karşı uygun maliyetle koruyabilirsiniz.

İşyeri Sigortası Nedir? İşyeri Sigortası Nasıl Alınır?

İşyeri sigortası, işyeri sahiplerinin maddi ve manevi güvencesini sağlayan önemli sigorta poliçesidir. Sigorta kapsamında bulunan teminatlar, şirketi doğal afetlere veya insan kaynaklı birçok zarara karşı korur. Şirketlerin kendi risk analizlerine göre belirlenen teminatlar, beklenmeyen zararlara karşı güven ortamı oluştururken hem maddi hem manevi huzur getirebilir.

İşyerlerine programlar ve ek teminatlar sayesinde sigorta poliçe kapsamını genişletmek mümkündür. İşyeri için özel risk analizi yapılarak işyerinin mevcut risklerine göre teminat belirlenebilir. Teminatlar, şirketin sahip olduğu risklere ve şirketin isteklerine göre oluşturulabilir. Yıldırım, sel, su baskını, deprem vb. doğal afetlerin yanı sıra çalışanlar için de kapsam alanı genişletilebilir.

İşyeri sigortası yaptırmaya karar verdiyseniz bazı önemli belge ve evrakları hazır etmeniz gerekir. Ardından belgeleri sigorta şirketine sunarak hızla sigorta yaptırabilirsiniz. İşyeri sigortası yaptırmak için öncelikle sigorta şirketi seçmelisiniz. Sigorta şirketinin web adresinden veya şubesinden fiyat teklifi alarak işlemlerinize devam edebilirsiniz. Sonrasında aşağıdaki belgeleri hazır bulundurmanız gerekir:

  • İşyerinin ticari unvanı
  • Şahıs veya şirket vergi levha numarası
  • İşyerinin adresi ve faaliyeti
  • İşyerinin faaliyet gösterdiği binanın değeri
  • Kullanılan dekorasyonların değeri
  • İşyerine ait makine ve malzemelerin değeri
  • Şirkette alınan güvenlik önlemleri

Tüm sigorta şirketleri, yukarıdaki gibi genel bir prosedür uygular. Belgeleri eksiksiz bir şekilde sunduktan sonra başvurunuz değerlendirilir ve onaylanması beklenir. Poliçe onaylandıktan sonra sigortanız aktifleştir. Onay süreci şirketin işleyişine bağlı olarak genellikle birkaç iş günü sürebilir.

İşyeri Sigortası Neleri Kapsar?

İşyeri sigortası; şirketinizdeki tesisatı, makineleri, eşyaları ve emtiaları korumak üzere programlanır. Sigortanın ana kapsamı, doğal afetler başta olmak üzere hırsızlık ve tesisat problemleri gibi birçok durumu içerir. Geniş kapsamlı teminat, şirketinizi birçok duruma karşı korur ve uzun vadede güvenli ve sürdürülebilir iş yapmanızı sağlar. Sigorta kapsamı, işyerinizin risk faktörüne göre genişleyebilir veya daralabilir. Ek teminat hizmetinden yararlanarak işyerini farklı risklere karşı korumanız mümkündür.

Sigortanın genel kapsamı şöyle sıralanabilir:

  • Yangın, sigorta kapsamına dahildir. Yıldırım, elektrik tesisatı, patlama veya infilak durumlarından kaynaklanan yangınlar buna örnektir.
  • İşyerinize yapılan bir hırsızlık ve hırsızlık girişimi sırasında oluşan zararlar sigorta tarafından karşılanır. Kundaklama sonucunda kaybedilen eşyalar ve zararlar dahildir.
  • Deprem, sel, fırtına ve dolu yağışı nedeniyle zarar gören oluşabilecek zararlar sigorta kapsamındadır. Buna bağlı zarar gören eşyalar, kırılan camlar veya zarar gören elektronik ürünler dahildir.
  • Tesisatta meydana gelen problemler sonucunda meydana gelen kayıplar dahildir. Su borusu patlaması sonucunda zarar gören elektronik aletler ve eşyalar örnek gösterilebilir.
  • İşyerindeki camların kaza sonucunda kırılması, patlaması vb. durumlarda sigorta kapsamında zarar karşılanır.
  • Hava, kara ve deniz taşıtlarının işyerinize çarpması sonucunda meydana gelen kayıplar sigorta kapsamındadır.
  • Geçici adres nakli durumunda yaşanılan maddi zararlar sigorta kapsamı içerisindedir.

İşyeri sigortası hizmeti alırken belirli sektörlere özel paketlerden yararlanmak mümkündür. Bu paketler, her şirketin ortak risklerine göre belirlenmiş olan teminatları içerir. Bazı sektörler vardır ki şirketlerin daha fazla teminata sahip olması gerekir. Bu durumda sigortanın kapsamına ek olarak farklı teminatlar talep edilebilir. İşyerinizde karşılaşma ihtimalinin yüksek olduğu kaza ve riskler, ek teminatın belirlenmesine önemli role sahiptir.

Ek teminatlar, ana teminatın dışında kalır ve şirkete özel belirlenir. Şirketler, işyeri güvenliğinin yanı sıra çalışanlar için de sigorta hizmetinden faydalanmak isteyebilir. Çalışanların can ve sağlık güvenliklerini sağlamak amacıyla sigorta kapsamını genişletebilirsiniz. Bu ek teminat avantajı, çalışanlarınızın motivasyon ve huzurunu artırarak verimli ve üretken bir çalışma ortamı oluşturmanızı sağlayabilir.

Sigortayı şirkete göre özelleştirmenin en iyi yanı, ana teminat haricinde ihtiyaç duyulmayan teminatları da ortadan kaldırabilmektir. Deprem riskinin bulunmadığı bir işyerinde depremle alakalı teminatları poliçeden çıkarmak mümkündür. Bu da şirketinize en uygun teminatları belirleyerek uygun bir prim ödemesine sahip olmaya yardımcı olur.

İşyeri Sigortası Zorunlu mu?

İşyeri sigortasının zorunluluğu hakkındaki kanun, şirket sahiplerine açıkça cevap verir. 5584 sayılı Sigortacılık Kanununda belirtildiği üzere işyeri sahipleri sigorta yaptırmak zorunda değildir. İşyeri sahipleri ancak kendi istekleri doğrultusunda sigorta yaptırmayı tercih edebilir.

İşyerleri için sigorta zorunluluğu olmasa dahi işyeri ve mal güvenliğini sağlamak, şirketlerin önceliklendirmesi gereken bir konudur. İşyeri sigortası, geniş kapsamı ile hem maddi hem manevi güvence altına girmeyi sağladığı için mutlaka yaptırılması tavsiye edilir. İşyeri için sigorta edinerek sahip olacağınız avantajlar aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  • İşyeri sigortası, şirketinizi beklenmedik maddi zararlara karşı korur.
  • Sel, su baskını, yangın, yıldırım çarpması gibi beklenmeyen ve önlenemez risklerin oluşturabileceği zararları minimum seviyeye indirir.
  • Geniş kapsam alanı ile gerçekleşeceğine ihtimal verilmeyen birçok durumlardan kayıpsız kurtulmayı sağlar.
  • Özel prim ve ödemeler ile şirketinizi maddi zarara karşı korumanın ekonomik yolunu sunar.
  • Poliçe kapsamını genişleterek ek teminat hizmetinden yararlanmayı sağlar.
  • Şirketin risk faktörlerini değerlendirerek işyerine uygun teminat oluşturur.
  • Uzman sigorta çalışanları ile birlikte risk analizi ve sigorta programlama yapmayı sağlar.

Şirketiniz için akıllıca programlanmış bir sigorta kapsamı, maddi ve manevi huzur sağlayarak iş verimliliğini de artırabilir. İşyeri için belirleyeceğiniz uygun teminatlar ile şirket ve çalışanlarınızı koruma altına alabilirsiniz.

İşyeri Sigortası Hesaplama Nasıl Yapılır?

İşyeri sigortası programlama sürecinde birçok unsur dikkate alınır. İşyerinin faaliyet alanı, programlama sürecinde baz alınan önemli bir etkendir. Faaliyet gösterilen alanın farklı sigorta ihtiyaçları doğabilir ve sigortada belirtilen teminatlar buna göre şekillenebilir. Sel ve su baskını riski bulunan işyerleri için bu riskler altında oluşabilecek kayıpları minimuma indirmek hedeflenir.

Risk analizi, teminatların net şekilde belirlenmesini sağlayan süreçtir. İşyerinin yapısı, kullanılan makineler, deprem riski, yangın riski ve çeşitli tüm risklerin oranı belirlenir. Yangın riski yüksek olan ve yangın çıktığında hızla yanabilecek eşyaların güvenliğini sağlamak buna örnek olarak gösterilebilir. Aynı şekilde deprem risk analizi de deprem dolayısıyla oluşabilecek kayıplara karşı korur.

İşyeri sigortası yaparken şirketin risk analizine ve şirket sahibinin özel istekleri doğrultusunda farklı teminatlar poliçeye eklenebilir. Ancak bu programlama sürecini tek başınıza yapmanız gerekmez. Alanında uzman bir sigorta çalışanı, şirketinizin olası risklerini analiz ederek size yol gösterebilir. Böylelikle sizin fark etmediğiniz birçok riski değerlendirerek uygun teminatlar sunabilirler.

İşyeri Sigortası Fiyatları

İşyeri sigortasından faydalanmak, sigorta şirketine düzenli olarak prim ödemesi yapmayı gerektirir. Sigorta ödemelerinizi aksatmadan gerçekleştirdiğiniz tüm dönem boyunca sigortanız geçerlidir. Şirketinizin büyüklüğüne ve finansal durumuna göre sigorta yaptırmak için sigorta şirketlerinden teklif almanız gerekir.

İşyeri sigortası fiyatları, ihtiyaca göre belirlendiği için net bir rakamdan bahsetmek mümkün olmaz. Sigorta fiyatını belirleyen etkenler aşağıdaki gibidir:

  • Sigorta kapsamındaki teminatlar
  • Ana teminata ek belirlenen teminatlar
  • İşyerinin konumu ve faaliyet alanı
  • İşyeri binasının yapısı ve özellikleri

Sigorta primi karşılığında edineceğiniz avantajlar genellikle ödenen miktarın kat kat üzerinde koruma sağlayabilir. Şirketinizin kendi başına karşılayamayacağı büyük zararların önlenmesi, sigorta şirketine ödenen primi küçük bir miktar haline getirir.

İşyerinizi ve çalışanlarınızı şirkete özel sigorta poliçesi ile güvence altına almak için Hisar Sigorta’nın uygun maliyetli işyeri sigortası çözümlerinden yararlanabilirsiniz. İşyeri sigortası yaptırmak için Hisarsigorta.com web adresinden, 0850 6000 777 numaralı müşteri iletişim merkezinden veya Türkiye genelinde faaliyet gösteren Hisar Sigorta şubelerinden işlemlerinizi başlatabilirsiniz. Hasar bildirimi yapmak ve hasar süreçlerini takip etmek için Hasar Departmanından 7/24 destek alabilirsiniz.

Yorum yaz

E-mail adresiniz yayımlanmayacak. Tüm alanlar zorunludur.