Kasko Nedir? Kasko Sigortası ile Trafik Sigortası Arasındaki Farklar Nedir? Kasko Fiyatlarını Nasıl Öğrenirim?

Kasko sigortası kara taşımacılığında kullanılan en yaygın sigorta türüdür. Kasko sigortası motorlu/motorsuz taşıtların başına gelebilecek kaza, hırsızlık ve maddi hasarlara karşı aracı koruyan sigorta türüdür. Kasko sigortası poliçesi dahilinde düzenlenen şartlar uyarınca aracın maddi hasarları sigorta kapsamında karşılanır. Araç kaskosu hakkında detaylı bilgiye sahip olmak aracınız için en iyi sigorta teklifine ulaşmanıza yardımcı olur. Peki, kasko sigortası nasıl yapılır ve kasko sigortasının en önemli avantajları nelerdir? Bu yazımızda kasko sigortasıyla ilgili merak edilen konu başlıklarını mercek altına aldık.

Kasko Nedir? Nasıl Yapılır?

Resmi adıyla “kara araçları kasko sigortası” şeklinde anılan kasko sigortası, motorlu veya motorsuz kara araçlarının olası maddi hasarlarını karşılamak adına yapılan bir sigorta türüdür. İsteğe bağlı olarak düzenlenen kasko sigortası taşıtları meydana gelebilecek kaza ve hasar riskine karşı korumayı taahhüt eder. Bir kara taşıtının yanması, çalınması gibi beklenmedik durumlar veya ferdi kazalarda sigortalıya belirlenen poliçe şartlarına uygun olarak ödeme yapılır. Kasko sigortasının trafik sigortasından en önemli farkı, karşı tarafın aracını değil, sigortalının aracını güvence altına almasıdır. Bu sayede aracınızdaki maddi hasarları karşılarken bütçenizin sarsılmasını önleyebilirsiniz. Araç kasko sigortası yaptırarak yüksek maliyetli ödemelere karşı korunmuş olursunuz.

Kasko sigortası yaptırmak için sigorta şirketlerinin web sitelerini inceleyebilir ve sigorta şartlarına göz atabilirsiniz. Web siteleri üzerinde “kasko fiyat al” butonuna tıklayarak size özel teklif hazırlanmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için aracınızın bilgilerini girmeniz yeterli. Kasko teklifleri arasında en temel paketlerden en kapsamlı olanlara kadar tümünü görüntüleyebilir, bütçenize en uygun teklifi inceleyerek sigorta başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Dilerseniz web sitesi üzerinden en uygun kasko paketini seçtikten sonra online ödeme ile kasko sigortanızı başlatabilirsiniz. Ödemeniz gerçekleştikten sonra sigorta poliçeniz sigorta şirketiniz tarafından e-mail adresinize gönderilir.

Aracımın Kasko Değerini Nasıl Öğrenirim?

Araç kaskolarının değerleme oranları Türkiye Sigorta Birliği sorumluluğundadır. Araç kasko değer listesi her ay oluşan şartlara göre düzenlenen bir listedir. Sigorta şirketinizin Araç Değer Hesaplama sayfasına girerek karşınıza çıkan forma aracınızın bilgilerini girmelisiniz. Kasko değer listesi sahip olduğunuz aracın markası, modeli ve üretim zamanı gibi farklı etkenlerin bir araya gelmesi ile hesaplanır. Araç Değer Hesaplama sayfasında aracınızın marka, model ve yıl bilgilerini doğru bir şekilde girerek aracınızın kasko değerine kolayca ulaşabilirsiniz. Araç kasko rakamları taşıtların ortalama piyasa rakamlarını anlamaya yardım eder. Sıfır taşıtlar için belirlenen değerleme oranları üreticilerden alınan fiyat listeleri dahilindei belirlenir. Kasko değer listesi ayda bir kez güncellenir. Bunun yanında gerekli durumlarda ilgili ay içerisinde de ekstra revize işlemleri gerçekleştirilebilir. Kasko değer listesinin trafik sigortası ile bir ilgisi yoktur. Söz konusu değer hesaplaması yalnızca aracınızın kasko değerlemesine ait rakamları size sunar. Eğer aracınızda ekstra aksesuar ve aksamlar varsa kasko değer listesine bunları da ekletmeniz gerekecektir. Aksi halde değer hesaplamasında bu aksesuarlar teminat dışında kalabilir. Kasko değer listeleri genellikle son 15 yıllık araçların değer hesaplamasını baz alır. Aracınızın 15 yıldan eski olması durumunda sigorta şirketinize durumu bildirmeniz faydalı olur.

Kasko Sigortasının Avantajları Nedir?

Kasko sigortası poliçe kapsamına göre sizi ve aracınızı koruyan bir sigorta türüdür. Sigorta dahilinde kara taşıtı hasarlarının belirli bir kısmı ya da tümü güvenceye alınır. İşte kasko sigortası yaptırmanın avantajları:

Kaza Sonrası Hasarları Karşılar

Kasko sigortasının başlıca artılarından biri trafikte meydana gelebilecek kazalardaki maddi hasarları karşılamasıdır. Araç kaskosu sadece karşı taraftan kaynaklı olan kazaları değil, sizden kaynaklı olan kaza hasarlarını da teminat dahilinde güvenceye alır. Hasarların hangi oranda karşılanacağı ise sigorta poliçesinin kapsamına bağlıdır.

Yol Yardım Hizmeti Sunar

Kasko sigortalarının avantajları arasında yol yardım hizmeti de bulunur. Sürüş esnasında meydana gelen kazalarda aracın hareket etmemesi gereken koşullar oluşabilir. Bu tip durumlarda kasko yol yardım hizmeti devreye girer. Bulunduğunuz konuma gelen çekici hizmeti sigorta şirketi tarafından genellikle ücretsiz olarak sunulur. Çekici hizmeti kasko poliçenize göre belirli limitler dahiline olabilir.

Yedek Araç İmkanı Sunar

Yaşanabilecek kaza ve arıza gibi durumlara karşı sigorta şirketleri tarafından kasko sigortası sahiplerine yedek araç imkanı sunulur. İkame araçlar genellikle sahip olduğunuz araca benzer özelliklerde seçilir. Bu sayede günlük rutininize devam edebilir ve aracınız olmamasından kaynaklı sıkıntıların önüne geçebilirsiniz.

Doğal Afetlere Karşı Korur

Doğal afetler kapsamında olan sel, dolu, deprem, yer sarsıntısı ve yangın gibi durumlarda aracınızda meydana gelebilecek olan maddi zararlar kasko sigortası tarafından limitlere uygun olarak karşılanır. Böylece araç sahipleri beklenmedik doğa olaylarına karşı önceden önlem almış olur.

Olası Sağlık Sorunlarına Müdahale Eder

Kasko sigortaları çeşitli temimatlar dahilinde genişletilebilen ve daha kapsamlı hale gelen sigortalardır. Poliçeye eklenen sağlık hizmetleri sayesinde sürüş esnasında yaşanacak kaza durumlarında sağlık desteği alınabilir. Kazada meydana gelebilecek yaralanmalarda tedavi masrafları sigorta şirketleri tarafından karşılanabilir.

Hırsızlığa Karşı Koruma Olanağı Sunar

Son yıllarda yaşanan araç hırsızlığı vakalarına karşı aracınızı koruma altına almak için kasko sigortanızda ek teminatlar oluşturabilirsiniz. Aracın çalınması veya hırsızlar tarafından maddi zarara uğratılması durumunda ek teminatlar dahilinde aracınızın maddi hasarlarını kasko sigortası karşılar.

Ek Hizmetlere Fırsat Tanır

Araç kasko paketleri dar, genişletilmiş ve tam kasko olmak üzere farklı şekillerde sunulur. Kasko sigortanızı ek teminatlarla zenginleştirerek birçok konuda ekstra hizmet alma ayrıcalığı yaşayabilirsiniz. Sigorta şirketlerinin kasko poliçesinde sunduğu bazı ek hizmetler şu şekildedir:

  • Terör
  • Araca yanlış yakıt yüklenmesi
  • Araç anahtarının kaybolması, çalınması
  • Çilingir hizmeti
  • Bakım ve onarım hizmetleri

Bu maddeler kasko sigortasının türüne göre değişiklik göstermekle birlikte araç sahiplerinin ani durumlara karşı güven altında olmasını sağlar.

Kasko Sigortası ile Trafik Sigortası Arasındaki Farklar

Araç sahipleri trafiğe çıkmadan önce kasko ve trafik sigortası hakkında araştırma yapar. Bu iki sigorta türü de içerikleri bakımından farklı özelliklere sahiptir. Kasko ve trafik sigortasının temel farkları aşağıdaki gibidir:

  • Trafik sigortası trafiğe çıkan her araç için zorunlu iken kasko sigortası isteğe bağlı olarak yapılan bir sigorta çeşididir.
  • Trafik sigortası yaşanabilecek kazalarda karşı tarafın mağduriyetini gidermeye yönelik olurken kasko sigortası ise poliçe sahiplerinin zararlarını karşılamaya odaklanır.
  • Trafik sigortası sadece kaza durumlarında devreye girerken kasko sigortası poliçe sahibine kapsamlı bir güvence imkanı sunar.

Kasko Fiyatları Nasıl? En Uygun Kasko Teklifini Nasıl Alırım?

Kasko fiyatları araçların markası, modeli, üretim yılı, aksesuarları, motor hacmi ve hasar durumu gibi faktörler göz önüne alınarak sigorta şirketleri tarafından belirlenir. Bunun yanında sigorta fiyatları sunulan sigorta paketi ve ekstra teminatlar dahilinde oluşturulur. Aracınız için kasko fiyat araştırması yapıyorsanız Hisar Sigorta’nın Kasko Sigortası çeşitlerine göz atabilirsiniz. Size özel hazırlanan 20’den fazla sigorta teklifini dakikalar içinde öğrenebilirsiniz. Hisar Sigorta web sitesi üzerinden bilgilerinizi girip kasko teklifi al seçeneğini seçerek tekliflerinizi karşılaştırabilir, bütçenize en uygun fiyatları belirleyerek kasko sigortanızı satın alabilirsiniz. Siz de anlaşmalı sigorta şirketleri tarafından sunulan kasko tekliflerini hemen inceleyin!

Yorum yaz

E-mail adresiniz yayımlanmayacak. Tüm alanlar zorunludur.